הוספת ממד לבניין
הוספת ממד לבניין / בית פרטי
מדינת ישראל היא מדינה קטנה מוקפת אויבים, ולאחר בדיקות, מחקרים ולצערנו גם לא מעט ניסיון בשטח, המסקנה הברורה היא שכאשר מדובר במדינת ישראל – כל מבנה צריך ממד. גם לאורך מבצע "צוק איתן" היה ברור, כי למרות שמדינתנו הצטיידה במערכת "כיפת ברזל" שבהחלט עושה עבודה מצוינת בהגנה על שטחים בנויים מפני נפילת טילים, הרי שבסופ של דבר הממ"ד, הלא הוא מרחב דירתי מוגן, הוא זה שמציל חיים, ולכן יש לשים דגש חזק על הוספת ממ"ד לבניין מכל סוג שהוא, לרבות הוספת ממ"ד לבית פרטי.
מהו ממד?
כפי האמור לעיל השם ממד מציין ראשי תיבות של "מרחב דירתי מוגן", היינו – שטח ממוגן בדירה, בבית או במבנה שאותו קשה מאוד עד בלתי אפשרי לחדור. שטח זה צריך להיות בגודל של לפחות 9 מטרים רבועים נטו, ולהיות בנוי מבטון מזוין, וזאת על מנת להוות מקום מפלט בטוח מפני טילים, רקטות, חומרי נפץ ושאר חומרי לוחמה מסוכנים.
האם לא לכל מבנה בישראל יש ממד?
אמנם כבר למעלה מ-20 שנה שבניית ממ"ד במבנים הינה בגדר חובה בישראל, אולם הרבה מאוד בניינים ובתים אשר נבנו לפני למעלה מ-20 שנה עדיין לא כוללים את החלל הכל כך חשוב הזה. לכן, חשוב לדעת, כי קיימת אפשרות של הוספת ממ"ד לבניין ושל הוספת ממ"ד לבית פרטי, וכי הוספה זאת חשובה מאוד ובהחלט יכולה להציל חיים.
כיצד מתבצעת הוספת ממ"ד לבניין או לבית פרטי?
אמנם, תהליך הוספה של ממ"ד לבניין או לבית פרטי מחייב ביצוע עבודות שיפוצים נרחבות אשר עלולות לפגוע מעט בשגרת החיים, אולם חשוב מאוד לעשות זאת על מנת לשפר את תחושת הביטחון של כל הדיירים. מכיוון שברור לכל מקבלי ההחלטות כי מדובר בפעולה כל כך חשובה, הוצאו לא מעט הקלות ופטורים כספיים אשר תפקידם להקל על המהלך ולעודד אנשים לבצע הוספה של ממ"ד למבנה בו הם מתגוררים. אחרי הכל, לחדרי ממ"ד יש אפקטיביות הרבה יותר גדולה מאשר לחדרי מדרגות או למקלטים אשר נמצאים במרחק מסוים מהמבנה, וחשוב מאוד שהם יהיו זמינים ונגישים.
בין ההקלות שפורסמו:
במבנים אשר אין בהם עדיין ממ"ד ומתגוררים בהם אנשים – לא ייגבו דמי היתר בהקשר של בניית הממ"ד.
- אין צורך באישור של מנהל מקרקעי ישראל עבור הוספת ממ"ד לבניין או לבית פרטי. תקנה זאת מסייעת מאוד בזירוז תחילת העבודה בשטח, וכך גם את קיומו של ממ"ד במבנה בתוך זמן קצר.
- תוספת ממ"ד אינה נחשבת סטייה מהתוכנית המקורית של המבנה, ולכן גם ועדות הבנייה אינן רשאיות להתנגד להקמתו.
- גם אם הוספת הממ"ד מביאה למצב של השבחת הנכס – לא יוטל על בעליו היטל השבחה בהקשר זה.
- על פי התקנות החדשות, ניתן להוסיף ממ"ד למבנה גם אם נוצלו בו כל זכויות הבנייה, וזאת גם אם בסופו של דבר הוא ישמש כמחסן או אפילו כשטח מגורים לכל דבר. כתוצאה מתקנות אלה, הוספה של ממ"ד לבניין או הוספה של ממ"ד לבית פרטי היא הוספת שטח למבנה הלכה למעשה, והדבר כמובן גם מעלה מאוד את רמת הביטחון של הדיירים, וגם מעלה בצורה ברורה וודאית את ערכו הכספי של המבנה.
כל ההקלות האלה הופכות את התהליך להרבה יותר פשוט ונגיש, ולכן כדאי מאוד לבצע את הוספת הממ"ד כדי להפוך את המגורים במבנה להרבה יותר בטוחים.
קראו גם: מדוע כדאי להוסיף ממ"ד לבית?
משרד אדריכלים יוסי אזולאי מתמחה בתחום של הוספת ממ"ד למבנים, לרבות הוספת ממ"ד לבניין והוספת ממ"ד לבית פרטי.
לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ צרו עמנו קשר טלפוני או דרך האתר ונשמח לעמוד לשירותכם.
אנו תמיד שמחים לייעץ בכל נושאי ההיתרים, התכנון, הרחבות וחריגות בנייה